Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Webinar 1 ‘Een nieuwe kijk op het verdienmodel’ terugkijken?

Deel dit bericht

VKA Inspiratiemaand ‘Hoe verdien jij je brood in 2021’


De aftrap van de VKA Inspiratiemaand ‘Hoe verdien jij je brood in 2021’ vond plaats op maandag 11 januari met het eerste webinar. Ruim 300 mensen volgden vanaf 12.30 uur het webinar ‘Een nieuwe kijk op het verdienmodel’, dat vanuit de studio van Agrio in ’s Heerenberg werd uitgezonden.

Webinar gemist of terugkijken?

Heb je het webinar gemist of wil je het nogmaals bekijken?
Bekijk hieronder de webinar.


VKA-voorzitter John Koeleman ging tijdens het webinar met de sprekers in op het nieuwe beloningssysteem, het nieuwe regionale sturingsmodel en de pilot die hieromtrent loopt. Te gast waren Carel de Vries, projectleider van de GLB-pilot, melkveehouder Joan Beernink, lid van de Boerenadviesraad en Dick Looman, melkveehouder en voorzitter van de VALA. In de studio vond een interactief en inhoudelijk gesprek plaats over dit onderwerp.

Vragen via de chat

De kijkers maakten veelvuldig gebruik van de chatfunctie. Enkele vragen die binnenkwamen, hebben we tijdens het webinar behandeld. De vragen en opmerkingen die niet benoemd zijn, worden op korte termijn op de website beantwoord.


Webinar 2 en 3

Op woensdag 20 januari vindt het tweede webinar plaats. VKA-bestuurslid Stefan te Selle praat dan met Arie Schoemaker van de VALA over eco-regelingen als verdienmodel en gaat hierover met melkveehouders Martijn te Brake uit Winterswijk en Henri Steverink uit Silvolde in gesprek.

De afsluiting van de VKA Inspiratiemaand is op vrijdag 29 januari. Dan gaat VKA-bestuurslid Joan Beernink in op praktijkverhalen van melkveehouders over een nieuw verdienmodel naast hun melkveetak. Ook schuiven tijdens dit webinar Jeen Nijboer, projectmanager Food & Agri, en sectorspecialist Marijn Dekkers van de Rabobank aan om in te gaan op het belang van een goed verdienmodel en de praktijkvoorbeelden van de melkveehouders.

Aanmelden?

Aanmelden voor deze webinars kan nog steeds. Aanmelden kan via https://vruchtbarekringloopoost.nl/inspiratiemaand/ Eén dag voorafgaand aan het webinar een link waarmee u het webinar kunt volgen. De webinar start wederom om 12.30 uur.