Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

VKA-manager Fleur Brinke stapt over naar De Marke

Deel dit bericht


Fleur Brinke (31), manager van de VKA maakt met ingang van augustus de overstap naar agro-innovatiecentrum De Marke. Sinds augustus 2019 heeft Fleur Brinke de vereniging VKA geleid. In de afgelopen 3 jaar heeft ze invulling gegeven aan de koers en strategie van het bestuur. 


Samen met leden, studiegroepbegeleiders, projectleiders en partners heeft zij in het dynamische speelveld veel goede dingen gedaan en nuttige projecten opgezet. Helaas voor de VKA, maar gelukkig voor haar en de landbouw in de Achterhoek en Liemers, heeft ze nu de functie van manager van agro-innovatiecentrum De Marke geaccepteerd. De Marke werkt overigens intensief samen met de VKA.

Opvolger

Tot 29 juli blijft Fleur werkzaam voor VKA om alles goed af te ronden en over te dragen. Het bestuur zet zich nu in om de komende maanden een nieuwe persoon te vinden die de vereniging verder kan leiden.

Fleur Brinke: ‘Ik krijg nog steeds veel energie van mijn werk bij de VKA, maar kon de mooie kans om manager van agro-innovatiecentrum De Marke te worden niet voorbij laten gaan. Ook in mijn nieuwe baan blijf ik me inzetten om samen met agrariërs, het team van De Marke en partners een bijdrage te leveren voor een toekomstbestendige landbouw op zandgrond.’

Fleur volgt Zwier van der Vegte op, die sinds 1999 leiding geeft aan De Marke. Zwier gaat zich -op eigen verzoek- de komende jaren vooral richten op vakinhoudelijke onderwerpen, kenniscirculatie en begeleiding van studiegroepen van veehouders.