Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

VKA Journaal 4: waterbeschikbaaarheid

Deel dit bericht


In het vierde VKA Journaal gaan we in gesprek met deskundigen en deelnemers over water en waterbeschikbaarheid. In de studio zijn VKA-deelnemers Alex ten Have uit Harreveld en Arjan Groot Wassink uit Heelweg te gast. Zij gaan in gesprek met presentator René Schepers over hoe ze op hun bedrijf omgaan met water en de bodem.


Daniel Nieuwenhuis, gebiedsmakelaar bij Waterschap Rijn en IJssel, schuift ook aan. Hij licht onder andere toe waarom water in de sloot én in de bodem van belang zijn en dat veehouders daar nog bewuster mee bezig kunnen gaan op hun percelen. Ook benadrukt hij het belang van samenwerking tussen onder andere boeren, waterschap, provincie en Vitens.


De bedrijfsreportage in dit journaal is bij Jelger Zielhorst uit Varssel. Droogte heeft veel invloed op zijn bedrijfsvoering. Met verschillende maatregelen probeert hij water beter en langer vast te houden.


De kijkopdracht van het vierde VKA Journaal vind je hier.

Abonneer gratis

De VKA Journaals zijn in de WhatsApp-groepen van de VKA-studiegroepen gedeeld. Ook staat het journaal op het VKA YouTube-kanaal ‘Vruchtbare Kringloop Achterhoek Liemers’. Abonneren is gratis. Doe dit direct, zodat je ook de komende VKA Journaals niet hoeft te missen!


Hieronder de links naar de drie andere VKA Journaals:

VKA Journaal 3: Stikstof en methaan
VKA Journaal 2: Natuurinclusief


VKA Journaal 1: Economie van de duurzaamheid