Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

VKA in de media

Deel dit bericht

In de GD-uitgave Herkauwer is een artikel gepubliceerd over het bedrijf van VKA-bestuurslid Beli den Hartog uit Lathum. Het artikel gaat in op de VKA-themabijeenkomsten ‘Verdieping koe en kringloop’ in samenwerking met GD-dierenartsen. Beli vertelt over zijn ervaringen en opgedane kennis tijdens deze bijeenkomst.

Tijdens de themabijeenkomsten deelden GD-dierenartsen Ryan van Egmond en Linda van Wuijckhuise tijdens de VKA-themabijeenkomsten kennis over het belang van stofwisseling, levensduur en antibioticagebruik in een goede kringloop van mineralen en spoorelementen in
koeien.


Prioriteit aan droogstand

Beli stak veel van de bijeenkomst op. ‘Ik let meer op de koeien gezond oud te laten worden, door nog meer prioriteit te geven aan de droogstand. Vanaf de week voor het droogzetten focus ik op de voeding, huisvesting en stressvrije omgeving. Verder kreeg ik een tip om extra aandacht te geven aan dikke koeien die je niet makkelijk droog kan zetten. Om de week eraan voorafgaand al het rantsoen aan te passen. De koeien zo goed mogelijk door de verschillende overgangen loodsen rond de droogstand, daar ben ik nu nog bewuster mee bezig’, vertelt de melkveehouder.

Bekijk hieronder de video die gemaakt is naar aanleiding van de VKA-themabijeenkomst ‘Verdieping koe en kringloop.’