Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

VKA in de media

Deel dit bericht


De VKA stond de afgelopen periode regelmatig in de media. Het evenement Loeren bij de Boeren leverde voorafgaand en nadien veel publiciteit op. Ook in andere artikelen kwamen de VKA en VKA-leden naar voren. Artikel in Boerderij

Rene Stevens schrijft in Boerderij over het succes van de VKA.
VKA-lid Gerbert Krukerink komt aan het woord over zijn ervaringen. ‘Iedere verbetering van benutting van mineralen levert geld op’, aldus de Geesterense melkveehouder.

Vee & Gewas interviewt Corine Pleiter:
Agrio publiceert video over Jelle Jolink:
Het toepassen van niet-kerende grondbewerking, het beregenen van droge zandgronden, het meten van de maïsoogst en het gebruik van een kunstmeststrooier met 36 secties. Het is een greep uit de maatregelen die melkveehouderij Jolink uit Drempt neemt om de efficiëntie van de bedrijfsvoering te verbeteren.

Melkveehouderij Jolink beschikt over 120 melkkoeien en 60 stuks jongvee op 70 hectare, vertelt Jelle Jolink. Hij zit samen met zijn ouders en broer in het familiebedrijf. De familie heeft plannen om een potstal voor een deel van de melkkoeien te bouwen. „Met de potstal hopen we de levensduur van de koeien te verbeteren. Tevens levert het met urine en vaste stalmest twee meststromen op die we goed kunnen gebruiken”, aldus Jolink.
Het melkveebedrijf van de familie Jolink is vandaag, vrijdag 16 september, een van de deelnemers aan de tweede editie van Loeren bij de Boer van de vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA). VKA-leden, -partners, boeren uit de Achterhoek en Liemers hebben de gelegenheid om na aanmelding twee themabedrijven te bezoeken.

Bron: Vee & Gewas