Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

VKA (bestuurs-)leden in de media

Deel dit bericht

VKA en leden laten goed van zich horen! In ieder geval zal het niemand zijn ontgaan dat de VKA de laatste tijd nog wel eens regionaal maar zeker ook landelijk in het nieuws was. We hebben de momenten nog even op een rij gezet.


Melkveehouder Maarten Harmsen uit Hengelo (Gld) over bodemgebruik

Vee & Gewas interviewde VKA-secretaris Maarten Harmsen uit Hengelo (Gld) over zijn bedrijfsvoering en zijn focus op de bodem. Lees hier het artikel.


Afdelingsvoorzitter Stefan te Selle: ‘Realiteitsbesef stikstofaanpak nodig’

Stefan te Selle uit Winterswijk is naast VKA-bestuurslid sinds eind februari voorzitter van de LTO-afdeling Oost Achterhoek. Nieuwe Oogst ging met hem en met zijn voorganger Mark Ormel in gesprek. Lees hier het gesprek.


Chemievrij

VKA ondersteunt een Achterhoekse proef met het mechanisch onderwerken van vanggewas op een perceel in Laren. Zes loonwerkers laten daar zien dat het onderwerken van een vanggewas ook zonder het chemische hulpmiddel glyfosaat en dus ‘groener’ kan. Op 23 maart vond een demo plaats en verzond VKA een persbericht. Dat leverde diverse publicaties op. Hieronder lees je een selectie daarvan.


Achterhoeks Lentediner in Den Haag

Namens VKA was Stefan te Selle op 19 mei jl. aanwezig bij het Achterhoeks Lentediner in Nieuwspoort in Den Haag. Dit initiatief bleef niet onopgemerkt.

Carolien van der Plas (BBB) en Stefan te Selle (bestuurslid VKA)

GD Herkauwers

In juni 2021 een mooi interview met Beli den Hartog.