Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Vacature: ondernemende manager met hart voor de melkveehouderij

Deel dit bericht


Vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) zoekt een ondernemende manager. Je bent een pionier, hebt gevoel voor de boerenpraktijk en bent sterk in het verbinden van partijen om samen méér te bereiken. Jij bent de spil tussen het boerenbestuur en de uitvoering van de vereniging.


Heb jij gedegen kennis van de melkveehouderij en wil je werken aan een verdere verduurzaming van de sector? Ben jij een professional die samen met enthousiaste melkveehouders het succes van kringlooplandbouw verder uit wil bouwen?
Wij zoeken een gedreven

ondernemende manager met hart voor de melkveehouderij

Vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) zoekt een ondernemende manager. Je bent een pionier, hebt gevoel voor de boerenpraktijk en bent sterk in het verbinden van partijen om samen méér te bereiken. Jij bent de spil tussen het boerenbestuur en de uitvoering van de vereniging.

Vanuit de praktijk maken we van kringlooplandbouw een succes. Door te leren, te experimenteren, te onderzoeken, te verbeteren en te ontwikkelen. Door gegevens te verzamelen produceren we niet alleen praktijkverhalen, maar leveren we ook bewijzen en ontwikkelen we kennis. Zo versterken we zowel de bedrijven van de deelnemende melkveehouders als de maatschappelijke positie van de sector.

Wat ga je doen?

Jij mag de VKA verder uitbouwen tot een professionele, commercieel gezonde onderneming met landelijke uitstraling en ambities. VKA wil en kan, in nauwe samenwerking met agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo (Gld) toonaangevend zijn in kringlooplandbouw. Beide organisaties willen een toegevoegde waarde leveren voor de samenleving, de deelnemende veehouders, de samenwerkingspartners en de melkveehouderijsector.
Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van lopende projecten, activiteiten, aansturing van de werkorganisatie en rapporteert aan het bestuur. Daarnaast ontwikkel je de agenda met nieuwe initiatieven die kunnen rekenen op steun van de leden en stakeholders en die bijdragen aan gezonde sterke bedrijven en kringlooplandbouw. 

Je maakt een vliegende start door voort te bouwen op de goede reputatie en het netwerk van de VKA. Je kunt direct aan de slag voor 300 melkveehouders en 15 loonwerkers. Je kunt daarbij rekenen op de support van een bestaand krachtig netwerk van ketenpartijen, overheden en maatschappelijke organisaties en Wageningen University & Research.

In overleg kan een aanvullende ureninvulling worden gezocht in aanverwante projecten. Detachering vanuit partners behoort ook tot de mogelijkheden.

Je standplaats is agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo (Gld).

Wat vragen wij?

Je bent een professional met een gezonde ondernemershouding die praktijk en onderzoek weet samen te brengen tot een succesvolle samenwerking.
Wij vragen van je:

 • HBO/WO opleiding c.q. werk- en denkniveau
 • gevoel voor de dagelijkse praktijk op de bedrijven van onze leden
 • goed ontwikkeld bedrijfskundig en financieel-economisch inzicht
 • je hebt ervaring met projectontwikkeling (acquisitie) en projectmanagement
 • aantoonbare affiniteit met praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek
 • relevante werkervaring in de melkveehouderijbranche, je kent de ins- en outs van de melkveehouderij en hebt ook een netwerk in de branche ontwikkeld
 • je bent maatschappelijk en omgevingsbewust en weet om te gaan met bestuurlijke verhoudingen
 • succesvol in het duurzaam overdragen van kennis
 • je bent ondernemend, commercieel vaardig en een netwerker
 • prettige en resultaatgerichte stijl van leidinggeven
 • je functioneert goed in teamverband en werkt graag samen in een enthousiast team
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in Nederlands als in Engels

Wij bieden:

Een boeiende en uitdagende functie met een marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast bieden we je toegang tot een groot netwerk met relevante partijen in de Achterhoek en Liemers met een landelijke uitstraling.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor circa 28 uur per week met vooruitzicht op een vast dienstverband.

Meer informatie:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met John Koeleman, email bestuurvka@vruchtbarekringloop.nl of telefoon 06 23 79 75 51.  

Op onderstaande websites is meer informatie over de VKA te vinden:

Je brief en CV ontvangen we graag uiterlijk 3 juni 2022 per email op bestuurvka@vruchtbarekringloop.nl


Wie zijn wij?

Vereniging VKA een unieke bottom-up samenwerking van melkveehouders en loonwerkers in de Achterhoek en Liemers. Samen met onze partners pakken wij de uitdagingen op onze bedrijven en in onze omgeving en maatschappelijke vraagstukken op vanuit de boerenpraktijk. We leren in groepsverband door ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen en pioniers en projecten te faciliteren met ondersteuning en dataverzameling.
Samen werken wij aan versterking en verduurzamen van het bedrijfseconomisch perspectief van de deelnemers, het realiseren van de doelen van de samenwerkingspartners en zijn we op zoek naar het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.
Tevens zijn we een informatiebron en sparringpartner voor overheden, maatschappelijke organisaties en ketenpartijen ten behoeve van beleids- en strategieontwikkeling.