Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Potentiële RTK-GPS gebruikers voor lerend netwerk gezocht!

Deel dit bericht

Melkveehouder en VKA-lid Robbert Haijtink uit Laren heeft afgelopen jaar geëxperimenteerd met een zelfbouw stuurautomaat met RTK-GPS voor in de trekker.

Bij melkveehouders is RTK-GPS vaak niet aan de orde, mede vanwege de hoge investeringskosten. Met goedkopere alternatieven voor zelfbouw RTK-GPS systemen kan het wel aantrekkelijk zijn, laat Haijtink zien. Hij zet de techniek onder andere in met kunstmeststrooien, zodebemesten en grondbewerkingen. Op 9 december 2020 vond het digitale Agro Innovatie Event plaats, waarbij Robbert ingaat op RTK-GPS:

Robbert Haijtink te gast bij Agro Innovatie Event

Afgelopen jaar zijn er enkele andere melkveehouders uit de regio ook met dit soort zelfbouw RTK-GPS systemen aan de slag gegaan. Zo is er een groep enthousiaste gebruikers ontstaan die samen hieraan werken en ervaringen delen. Graag willen we meer melkveehouders en loonwerkers uit de Achterhoek in dit “leernetwerk” om de toepassing van RTK-GPS in de Achterhoek te versnellen.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in het meedraaien in dit netwerk? Meld je dan bij Ellen de Lange van de Innovatie Coöperatie: 06-10296187 of ellen@deinnovatiecooperatie.nl.

Robbert in zijn trekker met tablet waarop hij het RTK-GPS systeem kan bedienen.