Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Nieuws

Nieuws

VK-Oost-leden met streekproducten op Wandel Preuverie De Radstake

Met mini-burgers, sukade, borrelworsten, kaas, hangop en ijs waren streekproducten van drie VK-Oost-leden zondag 24 september te proeven tijdens de Wandel Preuverie van De Radstake in Heelweg. De Radstake organiseerde dit evenement in samenwerking met VK-Oost-leden. Tijdens de wandeltocht genoten de deelnemers van een 4-gangendiner. Bekijk hier een foto-terugblik.

LEES MEER »
Nieuws

Praktijkworkshops oktober: ‘Versnellen op klimaat’

In oktober start de tweede bijeenkomst van het VK-Oost-leerprogramma 2023-2024. VK-Oost, FrieslandCampina en ForFarmers gaan hierbij samen aan de slag met het thema ruwvoerkwaliteit in relatie tot broeikasgasuitstoot. Op geselecteerde Foqus-bedrijven in de Achterhoek wordt een praktijkworkshop georganiseerd waarbij aandacht is voor de inhoud, maar ook zeker voor de praktijk. Ben jij melkveehouder in Oost-Nederland en (nog) geen lid van VK-Oost? Ook dan ben je van harte welkom. Meld je hier aan. Leden hebben al een datum ontvangen voor deze bijeenkomst.

LEES MEER »
Nieuws

Foto-terugblik VK-Oost-Loeren bij de Boeren 2023

Sprekers lieten tijdens de Inspiratiebijeenkomst op 9 februari 2023 vanuit diverse invalshoeken hun licht schijnen op uitdagingen en de toekomst van de Achterhoek en de landbouw.
Klik verder voor foto’s van deze avond.

LEES MEER »
Nieuws

Video’s Loeren bij de Boeren 2023: Sander Fisser uit Sinderen en Hans Reinders uit Angerlo blikken terug

De bedrijven van Sander Fisser in Sinderen en Hans Reinders in Angerlo zijn twee van de tien melkveebedrijven die meededen aan Loeren bij de Boeren 2023. In deze video’s vertellen ze over hun bedrijf, hun ervaringen en motivaties. ‘VK-Oost is voor ons waardevol omdat het interessant is om met collega-boeren kennis uit te wisselen en samen te bespreken waar uitdagingen liggen en hoe je daar oplossingen voor vindt.’

LEES MEER »
Nieuws

VKA gaat verder als VK-Oost

VK-Oost is de nieuwe naam van de vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA). De naamswijziging is een logische stap in de ambitie om het lerende netwerk uit te breiden naar alle grond-gebruikende agrariërs in Oost-Nederland.

LEES MEER »
Nieuws

Gezamenlijk persbericht VKA en Eurofins Agro

In de vorige Praktijkflits berichtten we over de gezamenlijk analyse van Eurofins Agro en de VKA. Hieruit blijkt dat leden van de Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) meer koolstof opslaan in de bodem dan het Nederlandse gemiddelde. Vervolgens hebben de VKA en Eurofins dit nieuws in een gezamenlijk persbericht uitgebracht. Inmiddels hebben meerdere (agrarische) media artikelen gewijd aan dit onderwerp. 

LEES MEER »
Nieuws

VKA-studiegroepbegeleiders komen samen en blikken vooruit

De aftrap van het nieuwe VKA-leerseizoen vindt plaats tijdens Loeren bij de Boeren, op vrijdag 15 september. Met de VKA-studiegroepbegeleiders vond eerder al een bijeenkomst plaats waarin het jaarthema en hoe we nu met elkaar leren aan de orde kwamen. Ook is de inhoud van de bijeenkomsten in oktober besproken.

LEES MEER »
Nieuws

VKA aanwezig op kennisfestival De Marke

Op Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo vond zaterdag 9 september een kennisfestival plaats. De VKA was aanwezig op het innovatieplein en ging met de aanwezigen in gesprek over de rol van de VKA in het gebied en in de sector en de beweging die de VKA als boerenvereniging met de leden weet te realiseren.

LEES MEER »