Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Hans Esselink wint VKA-taart

Deel dit bericht

Van alle deelnemers aan de online VKA-pubquiz is Hans Esselink uit Winterswijk-Woold als winnaar uit de bus gekomen. Esselink heeft de welverdiende VKA-slagroomtaart afgelopen week in ontvangst genomen.

VKA gaf tot 1 mei iedereen de kans om mee te doen aan de pubquiz die de VKA tijdens de algemene ledenvergadering hield. Esselink reageerde verbaasd op zijn prijs. ‘Nu blijkt dat je met gokken toch een heel eind kunt komen’, grapt hij.

Dat hij de meeste quizvragen goed beantwoorde, komt mede doordat hij, nadat hij in 2017 stopte met zijn melkveebedrijf, de ontwikkelingen over de sector en de VKA goed is blijven volgen. Zo ontvangt hij de tweewekelijkse Praktijkflits nog altijd in zijn mailbox.

Tot 2017 was Esselink een enthousiast deelnemer van de VKA. Helaas heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd omdat hij stopte met melken. Tot vorig jaar heeft hij nog wel jongvee op zijn bedrijf gehouden. Nu is hij weidegangcontroleur voor Q-lip. ‘VKA is een interessante club waar ik met plezier aan heb meegedaan. Ik houd wel van nieuwe dingen uitproberen en leren van andermans ervaringen. In de tijd dat ik melkveehouder was, ging ik vaak naar vergaderingen, bijeenkomsten en andere interessante activiteiten. VKA is actief op vele gebieden en dat spreekt mij aan.’