Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Ervaringen digitale studiegroep

Deel dit bericht

VKA maakt een flinke digitaliseringsslag tijdens corona. Dat heeft zowel voordelen als nadelen. Deelnemer Pieter Brouwer vertelt hoe hij de digitale studiegroep met Hans Dirksen heeft ervaren. “Technisch is het prima opgelost, maar ik hecht toch waarde aan de gewone studiegroepbijeenkomst.”

Om meer inzicht te krijgen hoe u als deelnemer de alternatieve manier van kennisuitwisseling heeft ervaren, hebben wij een enquête op gesteld die u ontvangt na uw alternatieve bijeenkomst. Aan de hand van de resultaten kunnen we dan kijken of deze manier zich leent voor herhaling tijdens de coronaperiode en/of we eventueel ook elementen kunnen overnemen voor de toekomst, waarbij we uiteraard beseffen dat de voorkeur bij het bespreken van de kringloopcijfers uit gaat naar een fysieke bijeenkomst.

Voor Pieter was de digitale studiegroep een nieuwe beleving. “Wel apart, ik had het nog niet eerder gedaan. Mijn dochter werkt hele dagen met beeld. Wij hebben de discussie via Whatsapp gedaan. Voor een keer ging het prima, maar wel wat moeizamer dan als je bij elkaar zit.”

Deze studiegroep werd voor het eerst begeleid door DMS. “Dat ging goed. Het filmpje met de uitleg van Hans Dirksen heb ik nu op mijn PC staan, dat is handig om nog eens terug te kijken. Technisch is het dus prima opgelost, maar ik hecht toch waarde aan de gewone studiegroepbijeenkomst. Dan kan de begeleider denk ik ook nog meer verschil maken.”