Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Enquête – Hoe werkt u uw vanggewas onder?

Deel dit bericht

Het lijkt wel herfst met deze stormen, maar het voorjaar komt er toch echt aan. Tijd om aan de slag te gaan met bemesten, het onderwerken van vanggewas en het slijpen van de messen van de maaimachine. Met het voorjaar staat ook “de gele-velden-discussie” voor de deur.

De ene agrarische ondernemer past chemie toe om vanggewas en groenbemesters te onderwerken en de ander kiest voor de mechanische werkwijze. De verschillen zijn regionaal groot. Welke methode werkt voor u? Staat u open voor mechanische onderwerking? Wat is uw ervaring?

Maak kans op een gratis demonstratie mechanisch onderwerken

De projectteams van Vruchtbare Kringloop Overijssel en Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers willen de ervaringen van agrarische ondernemers in Overijssel en de Achterhoek en Liemers in kaart brengen met hulp van een enquête. Beantwoord onderstaande vragen vóór 2 maart 2020 en maak kans op een gratis demonstratie onderwerken van vanggewas door een VKA-loonwerker op een van uw percelen!

Actievoorwaarden: maximaal 5 ha aan vanggewas en VKA is vrij om een andere loonwerker dan uw eigen (hangt af van de situatie) loonwerker in te zetten. Voor de regio Lochem geldt dat dat de machinale bewerking van een perceel wel bij een loonwerker naar keuze (van de veehouder) gedaan mag worden.

 

KLIK HIER OM NAAR DE ENQUÊTE TE GAAN