Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

VKA blikt terug op drukbezochte en geslaagde Inspiratiebijeenkomst

Deel dit bericht

VKA verkent toekomst van de Achterhoekse landbouw


De toekomst van de landbouw in de Achterhoek stond centraal tijdens de Inspiratiebijeenkomst van de vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) op 9 februari in De Radstake. De belangstelling voor de bijeenkomst was groot: ruim 280 belangstellenden waren aanwezig.

Samenwerking, innovatie en vakmanschap werden genoemd als kracht van de landbouw in de Achterhoek.Sprekers lieten vanuit diverse invalshoeken hun licht schijnen op uitdagingen en de toekomst van de Achterhoek en de landbouw.

Klik hier voor foto’s van de avond.

De VKA geeft met twee Inspiratiebijeenkomsten per jaar leden en andere geïnteresseerden uit en buiten de landbouw prikkelende inzichten over actuele thema’s, trends en ontwikkelingen.

Diverse invalshoeken
De vier VKA-kringlopen waren de rode draad tijdens de avond: verbeteren van de ecologie, verbeteren van het rendement, verbinding met de maatschappij en vernieuwend ondernemerschap.

Arjan van Buuren, natuurinclusief en biologisch ondernemer van een gemengd bedrijf op meerdere locaties, hield een vakinhoudelijke inleiding over de bodem als fundament van de landbouw.
Robert van der Aa van ForFarmers nam de aanwezigen onder andere mee in verwachtingen over de melkveehouderij in de Achterhoek in 2030 en wat een toekomstbestendige landbouw is.
Marcella de Vos van Achterhoek.nl ging in op de Achterhoek als merk en de potentie daarvan en melkveehouder en kaasmaker Danielle Vuulink uit Duiven vertelde over haar streekproduct en de toegevoegde waarde van Liemers Trots als merk en als netwerkorganisatie. Weerboer Gerrit Vossers zorgde voor een Achterhoekse afsluiting van de avond.
Melkveehouder Heleen Lansink uit Sint Isidorushoeve zou ook één van de sprekers zijn, maar was helaas vanwege griep afwezig.

Bekijk hier een video van de avond: