Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Bijeenkomst Kringlooplandbouw doe je samen (2020)

Deel dit bericht

De Vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek vierde dinsdagavond 21 januari haar aftrap met een inspirerende bijeenkomst voor agrariërs in de Radstake in Heelweg. Een volle zaal met bijna 300 aanwezigen! Na zes jaar als project gedraaid te hebben, gaat VKA verder als vereniging van, voor en door boeren! Een mooi moment om stil te staan bij de resultaten van het project, de thema’s waar leden de komende jaren aan willen werken op hun bedrijf en het voorstellen van de partners van de vereniging.  Bekijk de video van Nieuwe Oogst voor een terugblik van de avond, inclusief een interview met melkveehouder Arnold van Schriek. Ook kunt u de video’s terugkijken die met leden zijn gemaakt over de nieuwe thema’s die het aankomende seizoen in de studiegroepen worden behandeld. Onderaan deze pagina vindt u foto’s van de avond.

Tijdens de avond werden verschillende presentaties gehouden, die u kunt teruglezen. Voorzitter John Koeleman leidde het thema van de avond in. Projectleider Carel de Vries presenteerde de 10 belangrijkste lessen die we in zes jaar VKA leerden en gaf op basis daarvan aanbevelingen aan boeren en beleidsmakers. Manager Fleur Brinke nam ons mee in de nieuwe thema’s die het komende jaar in de studiegroepen worden behandeld. Bekijk de presentaties van John Koeleman, Carel de Vries en Fleur Brinke.

Dierenarts Gerrit Hegen legde uit welke centrale rol de koe inneemt in de kringloop. Hierbij gaf hij praktische tips voor boeren hoe de balans tussen bodem, plant en dier verbeterd kan worden. Bekijk de presentatie van Gerrit Hegen.

 

Magazine ‘Zes jaar VKA: De Resultaten’

Zes jaar Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers is samengevat in ons nieuwe magazine. Het magazine bevat een overzicht van belangrijke resultaten, terugblikken, leerpunten en beelden van het project. Ook wordt er stilgestaan bij de toekomst van VKA met de oprichting van de nieuwe vereniging. Lees het magazine ‘Zes jaar VKA: De Resultaten’.

 

Video-terugblik inspiratiebijeenkomst ‘Kringlooplandbouw doe je samen’

 

Nieuwe thema’s studiegroep rondes 2020