Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Algemene Ledenvergadering met bestuursverkiezing, pubquiz en thema’s voor leerprogramma

Deel dit bericht


De eerste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VKA vond dinsdag 6 april plaats vanuit de studio van Agrio in ’s-Heerenberg. De digitale vergadering had een formeel en informeel karakter met o.a. een bestuursverkiezing, pubquiz en thema’s voor het leerprogramma 2021-2022.

Voorzitter John Koeleman leidde de eerste ALV van de vereniging. Op de agenda stond allereerst de behandeling van het jaarverslag. Deze nam secretaris Maarten Harmsen voor zijn rekening. Penningmeester Joan Beernink besprak vervolgens het financiële jaarverslag. Toon Hulshof, aftredend bestuurslid, testte de vaktechnische-, Achterhoekse- en VKA-kennis van de leden tijdens een pubquiz. Aan bod kwamen vragen over ammoniakreductie en kg DVE/ha. Ook quizvragen over studiegroepen en (mislukte) natuurinclusiviteit (‘de hoogspanningsmarter van Borculo’) passeerden de revue.  

Tijdens de digitale vergadering, die een formeel en informeel karakter had, stemden de leden in met twee nieuwe bestuursleden: melkveehouders Manon Tankink uit Groenlo en Joost Geuijen uit Netterden.


Peiling leden over thema’s, studiegroepen en toekomst

Toon ging vervolgens op een interactieve manier met de aanwezige leden in op welke thema’s ze interessant en belangrijk vinden, hoe ze de voortgang van de studiegroepen zien en hoe ze de VKA voor de toekomst zien. De antwoorden die binnen kwamen worden door het bestuur en Programmateam meegenomen in verdere ontwikkeling van het VKA-leerprogramma.


Bedankt

John bedankte Toon met een cadeau en bloemen voor zijn inzet als bestuurder. Lees hier meer over het afscheid van Toon.

Ook bedankte hij de nieuwe bestuursleden voor hun komst naar de studio en wenste hij hen veel succes bij de VKA.

John Koeleman en Toon Hulshof


Winnaar pubquiz

Winnaar van de pubquiz werd Henk Harbers. Hij kwam als winnaar uit de bus na de benaderingsvraag. Deze was nodig omdat drie leden als beste uit de bus kwamen. Henk ontving later op de dag een VKA-slagroomtaart. Henk, gefeliciteerd!

Henk Harbers uit Beltrum


Algemene Ledenvergadering gemist?

Heeft u de ALV gemist, maar wilt u de vergadering terugkijken? Dat kan. Stuur een mail naar astridvka@vruchtbarekringloop.nl. Zij stuurt u dan een terugkijklink toe. Het VKA jaarverslag 2020 zal worden gedeeld met de leden en partners.