Vruchtbare kringloop, bodem voor de toekomst!

Aftrap ‘Samen leren voor natuurinclusieve landbouw Achterhoek’

Deel dit bericht

Op de boerderij van Toon Hulshof in Lievelde was op 8 juni de aftrap van het project ‘Samen leren voor natuurinclusieve landbouw in de Achterhoek.’ Aanwezig waren enthousiaste, diverse en ervaren natuur-inclusieve boeren. Met elkaar bepalen ze op welke thema’s ze verder willen verdiepen en met welke mensen en partijen ze zich meer willen verbinden.  Heleen Lansink-Marissen schoof aan als inspirator. Hoe leert zij en hoe leer je samen? En hoe leer je van heel andere sectoren?Aanmelden voor het project met vier trajecten, waaronder een basis- en verdiepende cursus over natuurinclusieve landbouw, kan nog steeds. 


Zowel in de Regio Stedendriehoek als in de Achterhoek worden in de periode september 2023 tot en met maart 2024 cursussen natuurinclusieve landbouw aangeboden.

Ben jij melkveehouder of akkerbouwer en wil je meer weten over of je verdiepen in de principes van natuurinclusieve landbouw en hoe dit op jouw bedrijf in te passen is? Dan zijn deze twee cursussen geschikt voor jou.

Het project ‘Samen leren voor natuurinclusieve landbouw in de Achterhoek’ kent vier afzonderlijke trajecten waaraan agrarische ondernemers mee kunnen doen: een basiscursus, een verdiepende cursus met een natuurinclusief bedrijfsplan en één op één-coaching, een lerend praktijknetwerk waarin boeren leren van boeren en een traject waarin verbinden en verdienen in en met de omgeving en samenleving centraal staat. Het project heeft een looptijd van 2023 tot juni 2024.

Tijdens de bijeenkomst op het bedrijf van Hulshof gaf Heleen Lansink de aanwezigen tips en inzichten over ondernemen en de omgeving.

Onno van Eijk ging in gesprek over wat de groep wil leren en met wie ze willen verdiepen. De groep noemde diverse onderwerpen en de wens te verdiepen op thema’s. Met name het verdiepen op bodembiologie (verder dan NPK denken) en in aanraking willen komen met ‘out of the boxers’ werden genoemd.

De eerstvolgende bijeenkomst is begin september en gaat over ‘Verdiepen in Bodemleven.’